search

Te muti intr-un oras mare? Iata 5 sfaturi utile!

Mutarea dintr-un orasel la un oras mare ar putea sa iti permita sa iti traiesti visele, sa gasesti noi oportunitati de cariera si sa te bucuri de noi experiente pe care este putin probabil sa le gasesti in alta parte. In ciuda intregii aventuri pe care o presupune mutarea dintr-un orasel intr-un oras mare, aceasta necesita totusi o anumita planificare. Noi am cercetat totul pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere.
 
Gaseste un cartier potrivit pentru tine
 
Alegerea unui cartier bun din noul tau oras iti poate eleva sau iti poate distruge experienta. Fie ca doresti sa locuiesti in inima nucleului urban sau intr-o zona linistita de la periferia noului tau oras, poti gasi ceea ce cauti cu putina cercetare.
 
Atentie la chirie
 
Ai cautat pe internet locuinte in orasul ales, dupa diverse filtre, fie case de inchiriat in Bucuresti, fie apartamente de inchiriat Timisoara, duplexuri in Brasov etc. Pe cat posibil, viziteaza personal un apartament sau o locuinta pe care doresti sa o inchiriezi. Tururile virtuale sunt, de asemenea, utile, dar sunt adesea concepute pentru a face ca proprietatea sa para mai dezirabila. De asemenea, este dificil sa iti dai seama cum arata cu adevarat spatiul si daca exista sau nu probleme legate de zgomot sau mirosuri.
 
Chiar daca intelegi costul vietii in noul oras, nu este intotdeauna usor sa treci peste cresterea chiriei. Un studio micut din noul tau oras poate costa de trei ori mai mult la decat erai obisnuit. Nu uita ca va fi nevoie sa te concentrezi pe alte aspecte, cum ar fi noile oportunitati de cariera si culturale.
 
Informeaza-te despre costuri
 
Cu putine exceptii, costul vietii in oraselul de unde pleci este probabil mult mai mic decat in orasul mare. Mutarea in zone precum Bucuresti sau Cluj pare un soc in comparatie cu ceea ce ai putea fi obisnuit. Indiferent de locul in care te muti, este esential sa verifici cu cat de mult este mai scumpa zona si ce trebuie sa iei in considerare.
 
Incearca sistemul de transport local
 
Una dintre cele mai bune parti ale vietii intr-un oras mare este accesul la transportul public. Desi nu toate orasele au un sistem de metrou robust sau de metrou usor, majoritatea ofera acces cu autobuzul sau o combinatie de autobuz si tren / tramvai. Fa-ti timp pentru a invata sistemul si modul in care acesta iti avantajeaza viata de zi cu zi. Daca poti prinde tramvaiul sau autobuzul pentru a ajunge la serviciu, vei economisi costurile de parcare si iti veti elibera timp pentru a te ocupa de munca sau pentru hobby-uri. Modul in care functioneaza transportul local ar putea avea un impact si asupra cartierului in care alegi sa locuiesti si a locului in care doresti sa lucrezi.
 
Planifica activitati noi
 
Cand locuiesti intr-un oras mare, nu duci niciodata lipsa de lucruri care se intampla. Norma este reprezentata de festivaluri anuale, muzica live, plimbari artistice, deschideri de galerii si plimbari prin baruri. Este posibil sa doresti sa investesti intr-un abonament anual la muzeu sau sa te inscrii la cursuri noi care nu va erau disponibile in fostul oras. Stabilirea unui buget pentru hobby-urile si activitatile tale este, de asemenea, un pas intelept pentru a trai confortabil in noul oras. Noteaza o lista cu interesele si pasiunile tale si cerceteaza ce este disponibil si cum poti sa profiti la maximum de timpul si banii tai.
 
Viata intr-un oras mare vine cu avantaje mari, cum ar fi restaurantele, pub-urile si muzeele. Trebuie facute unele compromisuri, dar acestea merita adesea cheltuielile suplimentare pentru accesul la atat de multe facilitati. Incepe sa privesti spre noul tau stil de viata si gandeste-te la reducerea dimensiunilor, la inchirierea unei unitati de depozitare si la decizia de a merge mai mult cu bicicleta pentru a profita la maximum de timpul tau si a sari peste o parte din agitatia vietii la oras.
 
 
 
 
Sursa foto: Unsplash
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice