Certificat verde COVID pentru acces in sediile ANAF. Care sunt solutiile pentru cei care nu il au - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Certificat verde COVID pentru acces in sediile ANAF. Care sunt solutiile pentru cei care nu il au

Accesul in incinta Agentiei Nationale de Administrare Fisclaa, precum si in sediile structurilor subordonate, este permis numai dupa prezentarea certificatului verde COVID, incepand din 25 octombrie, a informat institutia. 
 
Restrictiile decise de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) vor fi aplicate incepand de luni, 25 octombrie 2021, pentru o perioada de 30 de zile. 
 
"Va informam ca incepand de luni, 25 octombrie, accesul in incinta Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si in sediile structurilor subordonate, se va efectua in conditiile prevazute de dispozitiile art. 12 din Anexa nr.3 la Hotararea
Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 10 octombrie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificarile si completarile ulterioare.", a transmis Fiscul intr-un comunicat.
 
 
Astfel, vor avea acces:
 
 - persoanele care fac dovada vaccinarii impotriva virusului SARSCoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
 
- persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
 
- persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu virusul SARS-CoV-2.  
 
Totodata, ANAF va lua masuri in vederea implementarii exceptiilor prevazute de art. 12 din Anexa nr.3 la Hotararea Guvernului nr.1090/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 10 octombrie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

De unde poate fi descarcat certificadul verde COVID? 

 
Certificatul verde, prin care se face dovada vaccinarii impotriva virusului SAR - COV 2, trecerii prin boala sau testarii, poate fi descarcat accesand acest link https://certificat-covid.gov.ro/login.

Ce pot face persoanele care NU au certificat verde Covid

 
 ANAF reaminteste contribuabililor ca obligatiile fiscale pot fi indeplinite utilizand mijloacele de comunicare la distanta. Astfel, declaratiile fiscale pot fi depuse prin intermediul serviciului Spatiul Privat Virtual (SPV) sau prin www.e-guvernare.ro.
 
 Pentru efectuarea platilor pot fi folosite servicii oferite de terti: Internet banking sau www.ghiseul.ro.
 
 Informatii generale in domeniul fiscal se pot obtine la Callcenter ANAF, la numarul de telefon 031.403.91.60.  
 Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Viorica Ghinea - www.conta.ro
Data: 2021-10-25
Vizualizari: 1460


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-11-23
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca joi, 25 noiembrie 2021, este termenul de depunere a opt declaratii fiscale. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-22

In contextul pandemic, cele mai multe modificari aduse programului normal de munca, dar si contractelor incheiate de firme continua pana in prezent. Angajatorii si-au dat seama de beneficiile pe care le aduce telemunca, iar o mare parte dintre acestia nu isi vor mai chema angajatii la birou. Acest nou trend a luat prin surprindere companiile de pretutindeni, iar angajatorii trebuie acum sa ofere toate conditiile pentru ca munca sa se desfasoare normal, dar sub alte conditii. Cadrul legislativ a fost adaptat in asa fel incat schimbarile sa poata fi implementate cu succes de catre antreprenorii care opteaza pentru aceasta varianta. Iata cateva sfaturi si informatii despre telemunca:

Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-22
ANAF a publicat un nou buletin cu noutati legislative – nr. 37 din 16 noiembrie 2021. Acesta cuprinde actele normative cu incidenta in materie fiscala publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada perioada 8 - 12 noiembrie 2021. Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services