search

Antifrauda a dat amenzi de peste 4 milioane de lei pentru incalcarea obligatiilor legale privind casele de marcat

Inspectorii antifrauda fiscala au verificat in perioada 15 martie – 11 aprilie 2019 modul in care 3.339 de firme au respectat prevederile legale referitoare la dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

Au fost identificate abateri si aplicate 450 de avertismente. Totodata, au fost dispuse si sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4,12 milioane de lei (amenzi si confiscari). Valoarea totala a celor 686 amenzi dispuse este de 3,79 milioane lei, iar confiscarile de numerar, venituri ilicite si bunuri au totalizat 322.037 lei.

Inspectorii antifrauda s-au tinut de cuvant si au dispus suspendarea activitatii comerciale in 15 locatii, astfel: in 12 pentru incalcarea prevederile legale privind utilizarea caselor de marcat, iar in trei locatii pentru comercializarea de produse accizabile fara timbru fiscal.
87% din avertismente au fost aplicate contribuabililor, care la data controlului nu achizitionasera noile case de marcat cu jurnal electronic.

Este important de stiut ca dupa dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente si urmeaza sanctiuni importante: amenda de pana la 10.000 lei, confiscarea tuturor incasarilor, chiar daca au fost inregistrate in case de marcat vechi fara jurnal electronic si suspendarea activitatii comerciale a punctului de lucru pana la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic.

Actiunile de monitorizare si control ale inspectorilor antifrauda vor continua pentru asigurarea respectarii obligatiilor legale privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic, anunta Antifrauda.

Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice