search

Salariatii vor primin acces online in REVISAL abia in 2025

Prin HG 1164/2022 s-a stabilit ca salariatii sau fostii salariati vor avea acces online la datele din REVISAL abia din 2025. 

Pana la data la care sistemul informatic va fi functional si pentru a pune in practica facilitarea accesului salariatilor/fostilor salariati la datele lor din registru, inspectoratele teritoriale de munca au obligatia sa elibereze la solicitarea scrisa a acestora, un extras care sa reflecte activitatea prestata de catre acestia in baza unui contract individual de munca. 

Vechimea in munca sau in specialitate poate fi dovedita cu extrasul generat online din registru asumat de angajator prin semnatura olografa sau, dupa caz, semnatura electronica calificata, care atesta activitatea desfasurata, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, conform documentelor detinute de angajator.
 
Pentru accesul online in Revisal salariatul sau fostul salariat se poate prezenta personal la sediul inspectoratului teritorial de munca sau prin imputernicit, in vederea obtinerii numelui de utilizator si a parolei. 
 
Exceptia o reprezinta salariatii/fostii salariati care detin semnatura electronica, semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata, in vederea obtinerii numelui de utilizator si a parolei se pot adresa prin email, utilizand aceasta semnatura, inspectoratului teritorial de munca.
 
Obtinerea numelui de utilizator si a parolei se face in baza prezentarii urmatoarelor documente:
 
 a) solicitare scrisa pentru eliberarea numelui de utilizator si a parolei, conform modelului din anexa; 
 
b) cartea de identitate, in original sau scanata, pentru situatia prevazuta la art. 2 alin. (2); 
 
c) procura speciala, pentru cererile formulate de persoana imputernicita, in original, sau duplicat de pe actul original.
 


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice